Groepsaankoop zonnepanelen opgestart

6
sep
2018

In september start in Brugge de tweede groepsaankoop voor zonnepanelen. Hiervoor werkt Stad Brugge samen met Ichoosr. Bruggelingen kunnen zich vanaf 1 september inschrijven voor deze groepsaankoop via www.wijkiezen.be of op afspraak via het energieloket van De Schakelaar ( 050 47 55 13). Dit is een vrijblijvende inschrijving, je beslist nog niets. Op 3 oktober vindt de veiling plaats, waarin gekwalificeerde leveranciers hun scherpste prijs bieden. De leverancier die het laagste bod doet, wint de veiling.

Vanaf 22 oktober krijgen de deelnemers een persoonlijk voorstel van de winnende leverancier op maat van je dak. Dan heb je nog tot 7 december tijd om te beslissen of je tot de aankoop overgaat of niet. Wanneer je ingaat op het aanbod, wordt gestreefd om nog voor de zomer van 2019 je zonnepanelensysteem te installeren. De installateur komt dan bij je langs om je mogelijkheden te bekijken en een datum vast te leggen. Indien uit dit bezoek zou blijken dat een plaatsing toch niet kan, geen probleem dan wordt de verbintenis stopgezet.

Na 8 jaar terug verdiend

Zonnepanelen zitten in de lift. Ze zetten zonlicht om in gratis stroom. Door zelf stroom op te wekken kan je besparen op je energiefactuur. Gemiddeld verdien je de kost van een installatie in minder dan 8 jaar terug. Nadien geniet je nog minstens 15 jaar van gratis stroom. Bovendien draag je bij aan een duurzame toekomst door een vermindering van je CO2-uitstoot.

Twijfel je er aan of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Surf dan naar het energieplatform van de stad (https://energieplatform.brugge.be ) en raadpleeg de zonnekaart voor een eerste inschatting.

Woon je in de binnenstad, dorpskern van Lissewege - Dudzele, Christus Koning Noord of staat je woning op een inventaris van beschermde panden? Hier is het plaatsen van zonnepanelen zeker mogelijk, maar je moet rekening houden met een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden kun je terugvinden op ons energieplatform aan de hand van een beslissingsboom.

Voordelen

  • Via deze groepsaankoop kan je een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Je hoeft niet meer zelf verschillende installateurs te contacteren en hun prijzen vergelijken. Tevens heb je geen kopzorgen meer over  de correcte aanlevering , plaatsing en nazorg.
  • Er wordt steeds helder en objectief gecommuniceerd , zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en dit gedurende het gehele traject, van inschrijving tot installatie. De medewerkers van Ichoosr en van onze medewerkers van het energieloket van de stad Brugge staan ter beschikking om op al je vragen te antwoorden, en je te begeleiden. Na de veiling worden er ook infoavonden georganiseerd door Ichoosr waar het voorstel wordt toegelicht en waar je kan kennis maken met de installateur en de zonnepanelen die op jou dak zullen geplaatst worden.
  • Door veel geïnteresseerden samen te brengen kan op de veiling een scherpe prijs worden aangeboden. Ook de kwaliteit van de producten, leveranciers en garantievoorwaarden, kunnen op deze manier worden gewaarborgd.
  • Zonnepanelen zitten in de lift. Ze zetten zonlicht om in gratis stroom. Door zelf stroom op te wekken kan je besparen op je energiefactuur. Gemiddeld verdien je de kost van een installatie in minder dan 8 jaar terug. Nadien geniet je nog minstens 15 jaar van gratis stroom. Bovendien draag je bij aan een duurzame toekomst door een vermindering van je CO2-uitstoot.

Het dak van je eigen woning is soms niet geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen: verkeerde oriëntatie, onvoldoende draagkracht van het dak. Burgercoöperaties zoals vb Coopstroom bieden hier de oplossing. Burgers kunnen investeren in zonnepanelen die geplaatst worden op daken van derden. Op deze manier kunnen ze hun steentje bijdrage aan de CO2 reductie en tevens een leuke interest opstrijken.  

Deel deze pagina